Accountancy & IT (Boekhouden-informatica 6BI)

ma, 11/09/2015 - 20:26 -- olv

Voor wie? Doelgroep?

De studierichting Accountancy & IT (Boekhouden-informatica), die wordt aangeboden vanaf de 3de graad, richt zich tot jou, als je interesse hebt voor de verschillende aspecten van het bedrijfsleven en de overheidsdiensten. Daarnaast werk je graag met de computer voor de presentatie van gegevens, teksten en grafieken. Daarenboven wil je steeds op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de technologie en de informatica. Beantwoord jij aan deze omschrijving en ben je niet bang voor een uitdaging, dan is Boekhouden-informatica voor jou de geknipte studierichting! Geïnteresseerden uit de 2de graad Handel kunnen deze richting zonder problemen starten. Daarnaast staat de studierichting Boekhouden-informatica ook open voor gemotiveerde ASO-leerlingen, die in de 2de graad het vak Economie gevolgd hebben.

Wat leer je?

Binnen deze studierichting ligt het accent op de vakken Bedrijfseconomie, Toegepaste informatica en Wiskunde. Binnen het vak Bedrijfseconomie wordt je een mix aangeboden van economie, recht (fiscaal, handels- en sociaal), en boekhouden. De klemtoon ligt op de uitdieping van het dubbel boekhouden. Verder leer je er inzichtelijk werken met een professioneel en geïntegreerd boekhoudpakket ProAcc.
In het vak Toegepaste informatica leer je informatiebehoeften analyseren en krijg je de kans om zelf informaticatoepassingen te ontwikkelen. Dit gebeurt op 2 manieren:
• je leert toepassingssoftware gebruiken om bedrijfsadministratie te automatiseren
• je ontwikkelt databanken en gebruiksvriendelijke (web)toepassingen

Naast een goede wiskundige en economische basis en een doorgedreven opleiding informatica, wordt ook de nodige aandacht besteed aan de praktische kennis van Frans, Engels en Duits. Daarbij worden talenkennis en vaardigheden toegepast op reële bedrijfssituaties. In het laatste jaar van de studierichting Boekhouden-informatica is een veertiendaagse stage voorzien. Hierbij kun  je even proeven van het echte bedrijfsleven in een boekhoudkantoor of in de informatica-afdeling van een bedrijf.

Wat kan je worden?

De mogelijkheden na de studierichting Boekhouden-informatica zijn erg uitgebreid. Deze studierichting bereidt je vooral voor op een bachelor in:
• bedrijfsmanagement: accountancy, financiën en verzekeringen
• communicatiemanagement
• hotelmanagement
• informatiemanagement en informatiesystemen
• netwerkeconomie
• toegepaste informatica
• leerkracht secundair of lager onderwijs

Vakken: 
Godsdienst
2
Nederlands
3
Frans
3
Engels
3
Wiskunde
5
Aardrijkskunde
1
Geschiedenis
1
Lichamelijke opvoeding
2
Natuurwetenschappen
1
Toegepaste informatica
6
Bedrijfseconomie
7
TOTAAL
34
Stages
2