Business support (Kantooradm. en gegevensbeheer)

zo, 11/08/2015 - 17:16 -- olv

In het 7de specialisatiejaar wordt de kennis van de MS-Office software, verder uitgewerkt. Ook verwerven de leerlingen inzicht  in de documentenstroom van een onderneming. Om dit te verwerven, zijn ze actief in het vak Business Support-praktijk in een  virtueel kantoor dat schoonheidsproducten verkoopt. Naast de papieren verwerking van de documentenstroom wordt deze ook verwerkt met behulp van een ERP-pakket. (Entreprise Resource Planning:  met behulp van  ERP-software worden alle bedrijfsprocessen, waaronder voorraadsystemen, bedrijfsadministratie en logistiek zodanig met elkaar verbonden, dat alle informatie door het hele bedrijf, voor iedereen bruikbaar is.)
Niet enkel het administratieve luik komt aan bod, maar er wordt ook ruim aandacht besteed aan het commerciële aspect in de lessen Business Support. Leerlingen leren in diverse situaties klantgericht handelen en maken ook een webshop, zodat klanten ook via het Internet hun bestellingen kunnen overmaken.

In het virtueel kantoor Vik@  komen wekelijks grote bestellingen binnen en de oefenfirma vult ook wekelijks de voorraad aan door zelf bestellingen te plaatsen. Op die manier leren ze hoe inkomende en uitgaande bestelbons, leveringsbons, vervoerdocumenten, facturen en rekeninguittreksels in een bedrijf verwerkt worden. De leerlingen leren de voorraad nauwkeurig bijhouden èn oordelen wat er moet worden bijbesteld. Daarvoor werken ze elk in een andere afdeling. Regelmatig wordt doorgeschoven zodat iedereen op het einde van het schooljaar in zoveel mogelijk afdelingen heeft gewerkt. Tijdens deze lessen wordt de kantoorklas omgebouwd tot een heus kantoor: elke afdeling heeft haar eigen brievenbakjes, computer en klassement.

Ook in het 7de jaar Business Support gaan de leerlingen anderhalve dag per week op stage.

In het 7de jaar Business support (Kantooradm. en gegevensbeheer) krijgen de leerlingen de kans om hun attest “heftruckchauffeur” te behalen. Dit kan een troef zijn bij het solliciteren naar een job in de logistieke sector.

Wat kan je verder studeren?

hostess –  kantoorbediende - KMO management  – logistiek medewerker - polyvalent bediende - publiciteit – receptionist - secretariaatsmedewerker …

Vakken: 
Godsdienst
2
Project Algemene vakken
4
Frans
2
Engels
2
Business support
6
Business support praktijk
4
Lichamelijke opvoeding
2
Stages
12
TOTAAL
34