Moderealisatie en -verkoop (5MRV)

zo, 11/08/2015 - 17:27 -- olv

Mode

Inspelend op de huidige lifestyle, die zowel mode, interieur als accessoires omvat, worden de werkstukken in de 3de graad complexer. Deze worden gerealiseerd met nieuwe technieken en andere materialen.

Door het gebruik van actuele computerprogramma’s kan je technische fiches raadplegen. Hierdoor leer je zelfstandiger werken. Het werktempo en de kwaliteit van je afgewerkte stukken nemen automatisch toe.

Commerciële presentatie en lifestyle

In CPL wordt er gewerkt vanuit de invalshoek mode en lifestyle. CPL omvat Informatieverwerking, Communicatie, Visuele communicatie, Visual Merchandising, Styling en Verkoop. Het modische aspect staat centraal en er wordt steeds conceptueel en projectmatig samengewerkt met het vak Mode en Retouches. Communicatieve vaardigheden en  het gebruik van specifieke ICT-software zijn onmisbaar.

 

Retouche

Je leert er niet alleen het retoucheren en herstellen van kledingstukken, accessoires en interieurartikelen, maar er is ook aandacht voor recycling, upcycling en restyling van reeds gebruikte artikelen.

Alle stappen vanaf het onthaal van de klant tot het terug afleveren van het artikel worden je aangeleerd.

Je vakkennis en creatief probleemoplossend denken zijn heel belangrijk, maar  even belangrijk is je communicatie met de klant. In samenspraak probeer je hier naar de beste oplossing te zoeken. Je leert er het aspect tijd, prijs, kwaliteit en duurzaamheid niet uit het oog te verliezen. 

 

Stages/Werkplekleren

Door stages en werkplekleren maken de leerlingen kennis met de mode- en interieurzaken én de bedrijfswereld. Dit is een ideale voorbereiding op de latere tewerkstelling.

Vakken: 
Godsdienst
2
Frans
2
Engels
2
Project Algemene vakken
4
Lichamelijke opvoeding
2
Mode
6
Retouches
4
Stage / CPL
3
Commerciële presentatie en lifestyle
9
TOTAAL
34