Office en logistiek (Kantoor 5K)

ma, 11/09/2015 - 20:18 -- olv

In de derde graad wordt gewerkt met een basismodule en een keuzemodule. In de basismodule wordt de leerstof gegeven voor administratief medewerker. De basismodule wordt nog eens opgesplitst in de onderverdelingen secretariaat, administratie en onthaal en boekhouden. In secretariaat en administratie en onthaal leren de leerlingen zelfstandig ondersteunende secretariële activiteiten uitvoeren. In het vak secretariaat  is er aandacht voor Word (tekstverwerking), Excel (rekenblad) en Access (gegevensbeheer). Ook de klaviervaardigheid wordt verder onderhouden. In administratie en onthaal komen de overige vaardigheden aan bod zoals het onthaal van bezoekers (ook in vreemde talen), telefoongesprekken voeren in het Nederlands en in vreemde talen, inkomende en uitgaande post verwerken, vergaderingen en evenementen ondersteunen. In het onderdeel boekhouden leren de leerlingen dan de commerciële en financiële documenten boeken, zowel manueel als met een professioneel boekhoudprogramma.
De keuzemodule is bij ons op school logistiek. Hier is het de bedoeling dat de leerlingen zelfstandig leren de goederen in ontvangst nemen, verzamelen en verzendklaar maken en de voorraad bijhouden. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de organisatie van een magazijn, de procedures bij het laden en lossen, gemotoriseerde en niet-gemotoriseerde hulpmiddelen, veiligheid enz….
De theoretische kennis wordt in de praktijk omgezet in de minionderneming en de logistieke stage op het einde van het eerste jaar.

Vakken: 
Godsdienst
2
Nederlands
2
Frans
4
Engels
3
Maatschappelijke vorming
2
Zakelijke communicatie (Nederlands)
2
Lichamelijke opvoeding
2
Boekhouden
3
Administratie en onthaal
2
Logistiek
5
Mini-onderneming
2
Secretariaat
5
TOTAAL
34