Office Management & Communicatie (Secretariaat-talen 5ST)

wo, 11/18/2015 - 13:10 -- olv

Voor wie?
Ben je van plan om later een job te vinden in het onthaal, de communicatieve en administratieve dienst van een bedrijf,  dan is deze richting de ideale keuze. In deze afdeling ligt de nadruk op de talenopleiding en de administratieve vorming. In eerste instantie bereidt de studierichting voor op hoger onderwijs op niveau van professionele bachelor (studiegebieden handelswetenschappen, sociaal agogisch werk of onderwijs). Als je niet kiest voor hoger onderwijs dan kan het volgen van een specialisatiejaar (studiegebied Handel) je tewerkstellingskansen verhogen.

Als je de richting Ondernemen en communicatie (Handel-talen) of Ondernemen & IT (Handel) hebt gevolgd in de tweede graad en je hebt interesse voor talen dan is Secretariaat-talen een goede keuze.

Als je in de tweede graad een ASO opleiding hebt gevolgd, kun je ook instappen in de derde graad Office Management & Communicatie (Secretariaat-talen).

Wat leer je?
Je maakt kennis met de secretariaatsorganisatie en het takenpakket van een administratief bediende: agendabeheer, webdesign, ondersteuning van vergaderingen,... zijn items die ondermeer aan bod komen.

Tijdens de taallessen leer je je vlot uitdrukken in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. Vanzelfsprekend wordt ook ruime aandacht besteed aan de zakelijke taal en de moderne communicatiemiddelen.

In het zesde jaar wordt de opgedane kennis getoetst aan de praktijk onder de vorm van een blokstage.
 

 

Wat kan je verder studeren?

bachelor in accountancy - bedrijfsmanagement - communicatiemanagement –computerdesign – event management – fiscaliteit – kleuteronderwijs - lager onderwijs - leraar burotica, handel, informatica, Duits, Engels, Frans, Nederlands – logistiek management - marketing en distributie - medisch secretariaat – milieu administratie – multimedia – office management - onthaal en toerisme – rechtspraktijk – sportmanagement - toegepaste informatica - toerisme en recreatiemanagement - verzekeringen

hostess –  kantoorbediende - KMO management  – logistiek medewerker - polyvalent bediende - publiciteit – receptionist - secretariaatsmedewerker …

Vakken: 
Godsdienst
2
Nederlands
3
Frans
4
Engels
4
Duits
3
Spaans
1
Wiskunde
2
Aardrijkskunde - Natuurwetenschappen
2
Geschiedenis
1
Lichamelijke opvoeding
2
Recht
1
Secretariaat
7
Nederlands - zakelijke communicatie
2
TOTAAL
34