Ondernemen en communicatie (3HT)

zo, 11/08/2015 - 16:59 -- olv
  • Je hebt interesse voor talen, handel en de computerwereld;
  • je hebt interesse voor de praktische toepassing van moderne talen;
  • je leert graag werken met verschillende computerprogramma’s;
  • je hebt doorgaans wat meer tijd nodig om de algemene vakken te verwerken;

Met Ondernemen & IT (Handel) of Ondernemen en communicatie (Handel-talen) kies je voor een brede algemene vorming met talen, handel en ICT (informatie- en communicatietechnologie) als belangrijke pijlers. Het is een veelzijdige opleiding met een ruime keuze aan toekomstmogelijkheden.

Ondernemen & IT (Handel) is de meest algemene richting. In het vak bedrijfseconomie maak je kennis  met de documentenstroom in de onderneming.  Daarna worden de handelsdocumenten uitgebreider besproken. Veel gebeurt aan de hand van toepassingen op de computer of via praktijkdocumenten. Een peterschapsproject maakt het geheel ‘af’.

Als de talen je sterke punt en interesseveld zijn, kies je best voor Ondernemen en communicatie (Handel-talen).

Je kan zowel in Ondernemen  & IT (Handel) als in Ondernemen en communicatie (Handel-talen)verder kiezen voor CLIL. Dit is uniek in OLVi.

In het vierde jaar maak je nader kennis met het dubbel boekhouden. Je leert verkopen aan de hand van een verkoopproject. De concrete invulling daarvan gebeurt voor een groot deel  door de leerlingen. Wiskunde is iets inzichtelijker in Ondernemen & IT (Handel)  dan in Ondernemen en communicatie (Handel-talen).

Informatica blijft een belangrijk vak. De toepassingen binnen het Office-pakket komen er gedetailleerd aan bod. Je werkt altijd praktijkgericht, op basis van doe-opdrachten en praktijkdossiers.

Vakken: 
Godsdienst
2
Nederlands
6
Frans
5
Engels
4
Wiskunde
3
Aardrijkskunde
1
Geschiedenis
1
Lichamelijke opvoeding
2
Natuurwetenschappen
2
Informatica
2
Computervaardigheden
2
Bedrijfseconomie
4
TOTAAL
34